Contact opnemen huur een huis

Informatie

Binnen de Nederlandse wetgeving voor immigratie gelden verschillende regels. Deze zijn afhankelijk van allerlei factoren zoals het doel en de duur van het verblijf.

Verblijf korter dan drie maand

Wanneer een expat korter dan 90 dagen in Nederland verblijft, is een visum nodig, afhankelijk van de nationaliteit. Op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst staat een overzicht van nationaliteiten die een visum nodig hebben bij een verblijf van 90 dagen of korter. Dit visum wordt ook wel een Visum Kort Verblijf of Schengenvisum genoemd. (visum type C) Hiermee mag een persoon maximaal 90 dagen, binnen een periode van 180 dagen, in Nederland zijn.

Verblijf langer dan drie maand

Een Machtiging voor Voorlopig Verblijf (visum type D) is nodig wanneer een persoon langer dan drie maanden in Nederland wil verblijven en uit een MVV-plichtig land komt. Met deze MVV kan de persoon in kwestie een verblijfsvergunning aanvragen. De aanvraag kan worden afgewezen wanneer belangrijke bewijsstukken ontbreken, onjuist zijn opgesteld, onjuist zijn vertaald of onjuist zijn gelegaliseerd.

Voor meer informatie over een verblijf korter of langer dan drie maand kunt u terecht op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Tips

Enkele tips bij voorbereiding

Enkele tips bij aankomst