Contact opnemen huur een huis

Verzekering woning

Inboedelverzekering

Een verzekering in Nederland die schade vergoed bij inbraak, brand, weersomstandigheden, water en andere factoren is de zogenoemde 'Inboedelverzekering'. Het is hierbij belangrijk dat de waarde van goederen bekend is, een taxatierapport kan wenselijk zijn. Hierdoor kan een verzekerde som worden vastgesteld. Deze som legt het volgende vast:

Wanneer er sprake is van schade, wordt vastgesteld of de verzekerde som wel in overeenstemming is met de waarde van het verzekerde object. In de optimale situatie is de verzekerde som gelijk aan de werkelijke waarde. Er kan echter ook sprake zijn van onderverzekering, oververzekering of dubbelverzekering. Middels een taxatierapport kan onder-, over-, of dubbelverzekering worden tegengegaan.

Woningverzekering

Expats die een huis hebben gekocht in Nederland zijn verplicht een woningverzekering af te sluiten. Dit is tevens nodig om een hypotheek te kunnen krijgen. Wanneer er sprake is van een gekocht appartement, moet (normaal gesproken) de woningcorporatie zorgen voor een woningverzekering. Wanneer dit niet het geval is, moet de koper deze verzekering zelf regelen.

Huurhuis

Wanneer er een huis of appartement gehuurd wordt, betaalt de eigenaar van de woning de verzekering. Expats moeten voor persoonlijke eigendommen wel zelf de inboedelverzekering betalen. Dit kan echter verschillen per woning, controleer dit met de eigenaar.

Voor meer informatie omtrent het (ver)huren van een huis in Nederland, kunt u terecht op de website van Expats in Nederland.