Contact opnemen huur een huis

Verzekeringen

Bij het afsluiten van een verzekering zijn twee partijen nodig die een overeenkomst aangaan; de verzekeraar en de verzekeringnemer. De verzekeringnemer betaalt premie aan de verzekeraar waar een uitkering van de verzekeraar tegenover staat.

Wanneer een expat zich in Nederland gaat vestigen is het raadzaam verzekeringen af te sluiten zodat ongevraagde gebeurtenissen worden opgevangen door de verzekering.

Mogelijke verzekeringen

  1. Geneeskundige kosten kunnen in Nederland hoger liggen dan in het land van herkomst. Wanneer een ziektekostenverzekering wordt afgesloten kunnen medische kosten worden gedekt.
  2. Een verzekering tegen inbraak en schade van de inboedel kan wenselijk zijn.
    Kijk voor meer informatie op expatsinnederland.nl
  3. Voor juridisch advies kan een verzekering worden afgesloten. Men kan bijvoorbeeld terecht komen in een arbeidsconflict of in een verkeersongeval waarbij juridisch advies aanbevelenswaardig is.
  4. Wanneer men arbeidsongeschikt wordt is een verzekering nodig waardoor inkomstenverlies op kan worden gevangen.

Zorgverzekering

Expats zijn verplicht een zorgverzekering af te sluiten wanneer zij belasting betalen en sociale lasten afdragen aan de Nederlandse overheid, en daarnaast voor langere periode in Nederland zullen wonen en werken. Wanneer een expat werkt voor een internationale organisatie of wordt betaald vanuit het buitenland, gelden er andere regels en zijn er andere mogelijkheden.

Voor uitgebreide informatie kunt u contact opnemen met een verzekeraar.