Contact opnemen huur een huis

Wonen

Wanneer u als expat gaat wonen in Nederland is een (tijdelijke) woning noodzakelijk. U kunt ervoor kiezen om een woning te kopen of te huren, afhankelijk van de wensen van uw werkgever en de duur van uw verblijf.

Woning huren

Wanneer u ervoor kiest een woning te huren zijn er drie mogelijkheden met betrekking tot de meubilering van het huis;

  1. Kaal
    U kunt een kiezen voor een 'kale' woning. In een kale woning moet de gehele inrichting van het huis nog worden gedaan. Vaak is er al wel een complete keuken aanwezig.
  2. Gestoffeerd
    Een gestoffeerde woning is een woning waar geen meubels in staan maar waar basis elementen wel in aanwezig zijn zoals een vloer(bedekking).
  3. Gemeubileerd
    In een gemeubileerde woning is alles aanwezig zoals meubilair, bestek, servies en bedlinnen.

Prijs huurhuizen

De prijs van de huurwoning hangt af van locatie, oppervlakte en voorzieningen.

De meest voorkomende woningen zijn appartementen, rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande huizen. De prijzen kunnen variëren van circa € 300,- per maand tot € 1800,- per maand.

Wanneer uw inkomen relatief laag is in verhouding met de huurprijs kan er een huursubsidie worden aangevraagd.

Bevolkingsdichtheid

Door de bevolkingsdichtheid van Nederland zijn de huizen over het algemeen kleiner dan in andere landen. Garages worden voornamelijk gebruikt als opslagruimte en in sommige gevallen zijn er speciale parkeervergunningen nodig, vooral in het centrum van een stad.

Huurcontract

Huurcontracten bestaan over het algemeen uit algemene voorwaarden en actuele voorwaarden. Lees deze vóór ondertekening goed door. Let erop dat de juiste huurprijs staat vermeld, de juiste datum van ingang van het contract, de duur van het contract, de verantwoordelijke voor onderhoud en reparaties en zaken als borg en opzegging.

Voor persoonlijk advies over het huren of verhuren van een woning voor expats kunt u terecht op de site van Expats in Nederland.

Woning kopen

Er kan tevens gekozen worden voor het kopen van een woning. Dit kan voordelig zijn wanneer men een lange tijd in het huis zal verblijven omdat men zo automatisch investeert en geen geld verspilt. Voor een expat is dit echter niet vaak van toepassing omdat deze meestal tijdelijk in Nederland verblijft.

Wanneer u advies wenst over het kopen van een huis kunt u tevens terecht op de site van Expats in Nederland.